کودتای ٢٨ مرداد ١٣٣٢ در ایران

کودتای ٢٨ مرداد ١٣٣٢ در ایران

  • نوع فایل : کتاب
  • زبان : فارسی
  • نویسنده : یرواند آبراهامیان

توضیحات

یرواند آبراهامیان (متولد ۱۳۱۹ در تهران) تاریخ‌نگار ارمنی ایرانی است. او در سال ۱۳۲۹ به بریتانیا مهاجرت نمود و به سال ۱۳۴۲ درجهٔ کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه آکسفورد دریافت کرد. آبراهامیان پس از مهاجرت به آمریکا موفق به گرفتن دکترای خود، در سال ۱۳۴۸ از دانشگاه کلمبیا شد. وی در دانشگاه‌های پرینستون و آکسفورد به تدریس «تاریخ ایران» پرداخت و هم‌اکنون در کالج باروک دانشگاه شهر نیویورک (CUNY) به تدریس تاریخ جهان و خاورمیانه مشغول است. آبراهامیان در مقوله «تاریخ ایران معاصر»، از برجسته‌ترین تاریخ‌نگاران محسوب میشود. از شاخصترین آثار او میتوان به این کتابها اشاره کرد: «ایران بین دو انقلاب» چاپ انتشارات دانشگاه پرینستون در سال ۱۹۸۲ در آمریکا؛ «اسلام رادیکال: مجاهدین ایرانی» که سیر تاریخچه و شکل‌گیری سازمان مجاهدین خلق را بررسی مینماید و به سال ۱۹۸۹ توسط انتشارات دانشگاه ییل منتشر شده است؛ «خمینیسم: نوشتارهایی درباره جمهوری اسلامی» چاپ ۱۹۹۳ در انتشارات دانشگاه کالیفرنیا، «اعترافات شکنجه‌شدگان» چاپ ۱۹۹۹ در دانشگاه کالیفرنیا که تحقیقی درباره شکنجه، ابراز ندامت‌ها و اعترافات علنی در تاریخ ایران معاصر (در دوران حکومت پهلوی و جمهوری اسلامی) بر اساس خاطرات زندانیان، گزارش سازمان‌های حقوق بشری و گزارش قربانیان میباشد و «تاریخ ایران مدرن» چاپ ۲۰۰۸ در انتشارات دانشگاه کمبریج. لطف‌الله میثمی از اعضاء اولیه سازمان مجاهدین خلق ایران بوده‌است. او دانش آموخته مهندسی نفت از دانشکده فنی تهران و باجناق محمد حنیف نژاد است. در جریان مبارزه مسلحانه با رژیم شاه، در حالی که در خانه‌ای تیمی مشغول ساختن بمب دست ساز (صوتی) بود، بمب در دستانش منفجر و از همین رو دست راست و هر دو چشمش به شدت صدمه دید و در پی آن امکان فرار از او سلب و دستگیر و زندانی شد. در زندان به دنبال مارکسیست شدن بخشی از اعضای سازمان، او سردمدار جریانی شدکه ضمن اصرار بر مجاهد خواندن خود,اما عملاً و در تئوری مرزی با جریانات راست ارتجاعی نداشت و نهایتا نیز به تایید ولایت فقیه خمینی تن داد.اختلاف اصلی او با رجوی بر سر اصرار او برای ریشه یابی انحراف عقیدتی رخ داده در سازمان از طریق فعالیت بیشتر در زمینه ایدئولوژی و رفع ریشه‌های انحراف مزبور بود که به اعتقاد رجوی اولویت نداشت. پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ به همراه جمعی از همفکرانش - نظیر مهدی غنی - در قالب تشکلی موسوم به «نهضت مجاهدین خلق ایران» به حمایت از جمهوری اسلامی با حفظ دیدگاه انتقادی پرداخت. با این حال هرگز مجوز فعالیت برای تشکل مزبور به او داده نشد و علاوه بر این، دو بار زندان، یک بار توقیف نشریه سیاسی - ایدئولوژیک «راه مجاهد»، و تضییقات دیگر را هم تجربه کرد. او به لحاظ فکری به افرادی نظیر دکتر رضا رئیس طوسی و دکتر محمد محمدی گرگانی، در کنار افراد و جریانهایی نظیر دکتر پیمان (جنبش مسلمانان مبارز)، دکتر کاظم سامی و دکتر قهاری (جاما)، مهندس عزت الله سحابی (نشریه ایران فردا)، و دکتر ابراهیم یزدی (نهضت آزادی ایران) نزدیک می‌باشد و در سالهای اخیر به «ملی - مذهبی» معروف شده‌اند. هم اکنون او صاحب امتیاز و مدیر مسئول ماهنامهٔ «چشم انداز ایران» است که به این طیف نزدیک است و مقالاتی از افراد ذکر شده را به چاپ می‌رساند.
اگر شما نسبت به این اثر یا عنوان محق هستید، لطفا از طریق "بخش تماس با ما" با ما تماس بگیرید و برای اطلاعات بیشتر، صفحه قوانین و مقررات را مطالعه نمایید.

دیدگاه کاربران


لطفا در این قسمت فقط نظر شخصی در مورد این عنوان را وارد نمایید و در صورتیکه مشکلی با دانلود یا استفاده از این فایل دارید در صفحه کاربری تیکت ثبت کنید.

بارگزاری