پدیده شناسی ایمان

پدیده شناسی ایمان

  • نوع فایل : کتاب
  • زبان : فارسی
  • نویسنده : پل تیلیش

توضیحات

مترجم: علی اکبر خانجانی Paul Tillich پل تیلیش (تیلیخ) الهی‌دان و فیلسوف آلمانی‌تبار مشهور و بزرگترین متکلم قرن بیستم امریکا است. به طور کلی هدف اصلی وی در مجموع فعالیت‌های علمی و دانشگاهی‌اش آن بود که مسیحیت رابه شکلی قابل فهم و متقاعد کننده برای مردم معرفی کند. کتاب حاضر نه تنها برای مسیحیان ، بلکه برای مطلق مومنان در ادیان مختلف می تواند مفید باشد و مسائل مبتلا بهی را که جامعه ی مدرن و پست مدرن به شدت به آن نیاز دارد مطرح می کند. او در آثارش تلاش می کند به شکلی بین فرهنگ معاصر و مسیحیت تاریخی آشتی برقرار کند، از این رو تمایل کلی وی در برخورد با الهیات را می توان کاملاً عمل گرا دانست؛ یعنی با رصد مسائل بنیادین بشر، سعی در خوانشی نو از مسیحیت تاریخی دارد تا در پرتو آن پاسخی درخور و معقول به پرسش‌های نوظهور بشر ارائه کند. همه آثار برجای مانده از او در واقع پاسخی است برای دو پرسش؛ اول آن که چرا وحود انسان همواره تهدید می‌شود؟ دوم آن که چه عاملی است که تا به حال در برابر چنین تهدیدهایی یارای مقاومت داشته؟ عنصر فرهنگ کلید واژه فهم اندیشه‌های الهیاتی تیلیش به حساب می‌آید. به اعتقاد تیلیش بین دین و فرهنگ رابطه متقابل و همبسته‌ای وجود دارد. رابطه دین و فرهنگ به مثابه رابطه سوال و پاسخ یا صورت و جوهر است. صورت دین فرهنگ است و محتوا و جوهر فرهنگ دین. در اندیشه تیلخ مسیر ارتباط مقوله فرهنگ و دین به این شکل است که همواره باید از مسائل و سوالات باید به سراغ دین رفت و پاسخ گرفت. مسائل و سوالات بنیادینی که ناشی از حضور بشر در شرایط و مقتضیات جدید جهان مدرن است. چنین مسائلی در بدو امر از سوی نخبگان هر جامعه، شناسایی شده و در سبکهای برجسته هنری یا اندیشه های اجتماعی و سیاسی متبلور و متجلی می‌شود. به اعتقاد تیلیش پاسخ همه مسائل جدید بشری در نمادهای دینی متجلی است و در حقیقت رسالت متکلمان و الهیدانان هر دین چنان است که با رمزگشایی از این نمادها پاسخ‌های درخور و مناسب را به جامعه ارائه کنند. فهرست مطالب: مقدمۀ مترجم مقدمۀ مؤلّف فصل اول: ایمان چیست ؟ ١- ایمان تعھّد مطلق ٢ – ایمان بھ مثابۀ مرکزیّت واقعه ٣ – سرچشمۀ ایمان ۴ – ایمان و قداست ۵ – ایمان و شکّ ۶ – ایمان و اجتماع فصل دوم : آنچه ایمان نیست ؟ ١ – مسخ روشنفکرانۀ معنای ایمان ٢ – مسخ عمدی معنای ایمان ٣ – مسخ احساسی معنای ایمان فصل سوم : نشانه ھای ایمان ١ – معنای نشانه (سمبل) ٢ – سمبل ھای دینی ٣ – سمبل و اسطوره ھا فصل چھارم: انواع ایمان ١ – عناصر ایمان و تحوّلاتشان ٢ – ایمان ھستی شناسانه ٣ – ایمان اخلاقی ۴ – ھمبستگی انواع ایمان فصل پنجم: حقیقت ایمان ١ – ایمان و استدلال ٢ – حقیقت ایمان و حقیقت علمی ٣ – حقیقت ایمان و حقیقت تاریخی ۴ – حقیقت ایمان و حقیقت فلسفی ۵ – حقیقت ایمان و محک آن فصل ششم: حیات ایمان ١ – ایمان و شجاعت ٢ – ایمان و انسجام شخصیّت ٣ – ایمان ، عشق و عمل ۴ – ارتباطات ایمان و ظھور و بروزھای آن ۵ – تقابل ایمان با ایمان
اگر شما نسبت به این اثر یا عنوان محق هستید، لطفا از طریق "بخش تماس با ما" با ما تماس بگیرید و برای اطلاعات بیشتر، صفحه قوانین و مقررات را مطالعه نمایید.

دیدگاه کاربران


لطفا در این قسمت فقط نظر شخصی در مورد این عنوان را وارد نمایید و در صورتیکه مشکلی با دانلود یا استفاده از این فایل دارید در صفحه کاربری تیکت ثبت کنید.

بارگزاری