وجود و ماهیت در فلسفه ارسطو

وجود و ماهیت در فلسفه ارسطو

  • نوع فایل : کتاب
  • زبان : فارسی
  • نویسنده : منوچهر صانعی دره بیدی

Description

. بحث وجود و ماهیت به صورتی که امروز با آن آشنا هستیم در مباحث فلسفهء یونانی مطرح نبود. این بحث در نتیجهء منازعات کلامی در فلسفهءهای مسیحی و اسلامی وارد مباحث فلسفی شد.در فلسفهء ملا صدرا تعبیر«اصالت»نیز به این الفاظ اضافه شد و مباحث اصالت وجود و اصالت ماهیت‌ به عنوان مباحث اساسی فلسفهء مطرح شد.یکی از تعبیرات متداول در فلسفهء غرب جدید تعبیر «پلورالیزم»یا کثرت‌نگری یا اصالت کثرات است که مضمون فلسفی آن معادل«اصل ماهیت»به‌ تعبیر ملا صدرا است.فلسفهءهای غربی را عموما از دوره یونانی تا عصر جدید،به جز دوره قرون‌ وسطی،می‌توان فلسفهءهای اصالت ماهوی یا کثرت‌نگر نامید و فلسفهءهای مسیحی و اسلامی(به جز سهروردی)براساس اصالت وجود بنا شده‌اند.اصالت وجود و اصالت ماهیت نه فقط به عنوان‌ مباحث متافیزیکی بلکه هرکدام به ترتیب در تفکرات اسلامی و غربی بر کل حوزه فرهنگ و تمدن‌ سایه افکنده‌اند تفکر اصالت ماهیت در غرب با ارسطو آغاز می‌شود. منبع مقاله:نشریه شناخت ، زمستان 1380 - شماره 32 (علمی-پژوهشی) - (14 صفحه - از 1 تا 14)
اگر شما نسبت به این اثر یا عنوان محق هستید، لطفا از طریق "بخش تماس با ما" با ما تماس بگیرید و برای اطلاعات بیشتر، صفحه قوانین و مقررات را مطالعه نمایید.

دیدگاه کاربران


لطفا در این قسمت فقط نظر شخصی در مورد این عنوان را وارد نمایید و در صورتیکه مشکلی با دانلود یا استفاده از این فایل دارید در صفحه کاربری تیکت ثبت کنید.

بارگزاری